Műfogsorok

A teljes vagy részleges foghiány, kezelés nélkül nemcsak esztétikai problémát okoz, hanem növelheti a táplálkozási nehézségek és más általános egészségügyi (pl. emésztőszervi) betegségek kialakulásának kockázatát is.

Nagyobb foghiányok esetén nincs lehetőség rögzített (cementezett) fogpótlások készítésére. Ezekben az esetekben készítünk kivehető fogsorokat, amelyeket különböző elhorgonyzó eszközökkel rögzítünk a meglévő maradék fogakhoz, gyökerekhez, vagy akár az implantátumokhoz. Ez az elhorgonyzás akár teljesen rejtett, esztétikus is lehet, így nem látszik, hogy a páciens kivehető fogsort visel.

Hogyan működnek a kivehető fogsorok?

A teljes vagy részleges fogsor egy ínyszínű műanyagból készült fogsoralaplemezből áll, amely a megmaradt fogatlan csontgerincre fekszik fel. Az alaplemezből kiálló protézis fogakat úgy tervezték, hogy úgy nézzenek ki és működjenek, mint a természetes fogak. Amennyiben van még maradó fog a szájban, speciális szerkezetek segítségével úgy lehet rögzíteni a kivehető fogsort a fogakhoz, hogy a kapcsolódás nemcsak stabil, hanem láthatatlan, esztétikus. Mosolygás, étkezés közben a fogsor nem mozog és rejtve marad, nem lehet észrevenni, hogy kivehető protézist visel a páciens.

Foglaljon időpontot: +36 30 221 9241