Fogtömés

Rendelőkben jó minőségű (amerikai és japán) fehér, fogszínű töméseket készítünk frontfogaktól a rágófogakig. Ezen tömőanyagok kimagasló esztétikai értékük mellett jó kopásállóságukkal helyettesítik a régi amalgámtöméseket. Nem tartalmaznak fémet, könnyű a megmunkálhatóságuk és szájban történő kidolgozásuk. Speciális fény hatására szilárdulnak meg a szájban. Mind felnőtt, mind gyermekfogászatban alkalmazhatóak.

Mi a tömés?

A tömések pontosan azt teszik, amit a nevük is sugall – lezárnak egy kis lyukat a fogban, azaz egy üreget, amelyet a fogszuvasodás okozott. Ez megakadályozza, hogy a szuvasodás (baktériumok által kiváltott fertőzés) tovább terjedjen a fogban, és elérje a gyökércsatornában található érzékeny belső pulpa (ideg) szövetét. Ugyanis, ha ez megtörténik, gyökérkezelésre lesz szükség.

Manapság sokféle anyagot használnak fogtömésre, de a fogtömés folyamata ettől függetlenül hasonló. Az első lépés a fog klinikai vizsgálata, szükség esetén röntgenfelvétellel, a szuvasodás mértékének meghatározására. Ezután a fog szuvas területét eltávolítjuk. Ehhez, természetesen, először a fogat érzéstelenítjük. A szuvasodás eltávolítása után a megmaradt fogszövetet enyhén savas oldattal érdesítjük vagy „maratjuk”; majd fogszínű, természethű tömőanyagot applikálunk az üregbe.

Fogszínű, esztétikus ún. kompozit tömés tökéletes választás, hiszen elkészülte után a tömés szinte egybeolvad a fogszövettel, nem látszik. A kompozit műanyag és üveg keveréke, amely tulajdonképpen a fog többi, egészséges részéhez kötődik kémiai mechanizmusok által.

Foglaljon időpontot: +36 30 221 9241