Általános fogászati vizsgálat

Miért fontos a fogászati szűrővizsgálat?

Rendelőnkben magasan képzett fogorvosok nyújtanak általános fogászati szolgáltatásokat minden korosztály számára. A megfelelő szájhigiénia a záloga a különböző fogászati problémák, betegségek megelőzésének. Mindamellett, hogy elkötelezettek vagyunk a minőségi fogászati ellátás nyújtása mellett, a pácienseinket és családtagjaikat is folyamatosan oktatjuk a megfelelő szájápolására.

A fogászati szűrés az egészséges fogak alappillére. Ha semmilyen fogászati panaszunk nincsen, akkor is elengedhetetlen a rendszeres fogászati szűrővizsgálat, hiszen fogorvosunk így időben felfedezheti a kezdődő problémákat, melyeket még könnyen, gyorsan és fájdalommentesen tud kezelni.

A száj egészségének megőrzése érdekében a rendszeres professzionális preventív kezelések és diagnosztikus vizsgálatok elengedhetetlenek.

Preventív szolgáltatásaink a következők:

  1. Szűrővizsgálatok és fogtisztítás/fogkőeltávolítás – Még akkor is, ha betartja a megfelelő szájhigiénés napi rutint, amely magában foglalja a napi fogmosást és fogselyem használatát, a lepedék és a fogkő felhalmozódása elkerülhetetlen. Ha félévente-évente ellenőrizteti fogait, csökkenti a fogszuvasodás, az ínybetegség és más súlyos fogászati problémák kockázatát.
  2. Fluoridos kezelés – A fluor a fogszuvasodás megelőzésében segít. A fluoridos kezelések ellenállóbbá tehetik a fogakat a szájban lévő baktériumok, cukrok és lepedék által okozott károkkal szemben, és visszafordíthatják a korai fogszuvasodást.
  3. Szájüregi rákszűrések – A szűrést a rutin fogorvosi vizsgálatok során végezzük, célunk, hogy minél hamarabb azonosítsuk a szájüregi rák korai jeleit.
  4. Szájápolási tanácsok – A megfelelő fogmosás és fogselyem használata elengedhetetlen a fogak és az íny egészségének megőrzéséhez.

Miért kiemelten fontos a fogászati szűrés terhesség alatt?

A rutin fogászati szűrővizsgálat a terhesség alatt bármikor elvégezhető, de ajánlott az első trimeszter alkalmával. A terhesség, majd a szoptatás hormonális változásokat idéz elő, amelyek fokozott kockázatot jelentenek a fogszuvasodás, a fogágybetegség az ún. terhességi ínygyulladás kialakulására. A nők 40 százalékánál kimutatható a fogínygyulladás a terhesség alatt.
Kiemelt figyelmet kell fordítani a napi szájápolásra áldott állapot során. Az elhanyagolt száj, a tartós szájüregi bakteriális gyulladásos állapot igazoltan veszélyeztetheti a magzat egészségét!

Foglaljon időpontot: +36 30 221 9241